Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Gambrinus inovuje a přichází s novinkami



Úvodník: Nejvíce čepované pivo v českých restauracích? GAMBRINUS - zlatavý tekutý mok z Plzeňského Prazdroje s historií sahající do roku 1869.

Článek:  

Pivo je důkazem toho, že Bůh nás miluje a chce, abychom byli šťastni.

Benjamin Franklin (známý jako vynálezce bleskosvodu)

 Řeklo by se klasika, oblíbená a českými (i zahraničními) spotřebiteli milovaná. Ale i tradice potřebuje občas změnu. Pokud je to změna k lepšímu - je třeba ji uvítat.

 Plzeňský Prazdroj nyní přichází na trh s novým výčepním pivem, které zachovává oblíbený charakter plzeňského piva a navíc se vyznačuje "plnější chutí." Nese název Gambrinus Originál 10°. „Vnímáme, že současní pivaři preferují plnější chuť piva. Proto jsme se rozhodli zvýšit plnost chuti jejich oblíbeného výčepního Gambrinusu vyšším dávkováním sladu a chmele,“ říká Adriana Jahňáková, marketingová manažerka Plzeňského Prazdroje, a dodává: „Jméno Originál 10° ukazuje, že se jedná o pivo plzeňského původu vařené dle původních varních postupů a z vysoce kvalitních českých surovin, jako tomu bylo u Gambrinusu Světlého.“

 „Český pivní trh je mnohem dynamičtější než kdykoli v minulosti. Spotřebitelé očekávají inovace a rozmanitou nabídku. Gambrinus oslovuje miliony lidí a pečlivě naslouchá jejich přáním. Proto představujeme Gambrinus Originál 10° s plnější chutí a nízkoalkoholické míchané nápoje, které příjemně sladí chuť výčepního Gambrinusu a přírodní ovocné šťávy, říká Doug Brodman, generální ředitel společnosti Plzeňský Prazdroj.

 A právě dvě plechovky s názvy GAMBRINUS ŘÍZNÝ CITRON a GAMBRINUS LIMETKA A BEZINKA jsou v tradici pivovaru úplnou novinkou. „Stále více lidí chce zkoušet novinky a rozmanité chutě. Proto jsme se rozhodli představit míchané nápoje z piva a oslovit všechny spotřebitele, kteří hledají především příjemné osvěžení,“ říká Adriana Jahňáková. Jedná se o michané nápoje z piva a z přírodní ovocné šťávy, mají nižší obsah alkoholu a měly by patřit k vítanému letnímu osvěžení.

 

A ještě dovětek: Jak nedávno zjistili psychologové z americké University of Illinois lidé, kteří vypijí dva půllitry piva, podávají při řešení hlavolamů lepší výkon než ti, kdo se nenapili. A protože životní hlavolamy řešíme dnes a denně tak: Dvě sklenky Gambrinusu před sebe a NA ZDRAVÍ!
Foto: Plzeňský Prazdroj



 


 


22.04.2012 - Stanislav Polauf