&Sťavnaté řízky v majonéze
Suroviny:
600 g vepřové kýty
2 lžíce solamylu
4 vejce
5 stroužků česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžíce maggi
1 lžíce majonézy
sůl
tuk
Postup:
Z kýty nakrájíme řízky. Ostatní suroviny smícháme dohromady, až vznikne kompaktní hmota. Každý řízek potřeme směsí, poté vložíme do mísy, kterou překryjeme fólií. Vložíme do lednice, nejlépe přes noc necháme marinovat. Druhý den osmažíme řízky na rozpáleném tuku. Uvidíte, jak budou křehké a krásně kořeněné. Podáváme s bramborovým salátem.
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
Suroviny:
Koláč:
300 g rebarbory
70 g cukru
210 g hrubé mouky
prášek do pečiva
7g tuku
skořice
Těsto:
500 ml mléka
3 lžíce krupice
lžíce cukru
Postup:
Z mléka, cukru a krupice připravte kaši. Nechte vychladnout. Těsto si připravte tak, že utřete tuk, cukr a žloutek. Přidejte mouku s práškem a vše rozetřete na vymazaný plech. Přelijte vychladlou kaší a posypejte plátky rebarbory. Na závěr posypte cukrem a skořicí, navrch můžete dát sníh z bílků. Upečte dorůžova a na závěr posypte cukrem.
Foto: Aneta &Simonková