Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Jak na přírodní barvení vajec
Úvodník: Ideálně bílá vejce odmastíme čisticím prostředkem na nádobí. Neuškodí, pokud pracujeme v rukavicích, protože vejcím vadí i naše vlastní mastnota, barva se pak hůře chytá. Pak si připravíme nálev s barvicí přírodninou a 2 lžícemi octa, který povaříme asi 10 minut, než do něj vložíme vejce. (Ozdobit je můžeme klasicky prostřednictvím provázků, listů či trávy, které na vejce pevně připevníme.) V nálevu vejce vaříme i s octem asi 15 minut a pak je necháme v nálevu ještě nějakou dobu ležet, klidně i přes noc.
Článek:
S jakými potravinami dosáhneme kýžených barev:
žlutohnědá: cibule, šafrán, zázvor
červená: červená řepa, červená citule
modrá: borůvky, bezinky
fialová: červené víno
zelená: petrželka, lípa, kmín, špenát, olše
Zdroj foto: http://fotograf-stefan-berge.de, https://www.facebook.com/karpitsziget/?hc_ref=ARSyDzu_nTZpiik7SUZthoXZyUC2g6gxX-YUgYju2PTlNR34pBY2uiMeEaIgOVlNvIo&fref=nf&pnref=story
31.03.2018 - redakce