Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - 5 receptů na drůbeží kulinářské lahůdky



Úvodník: Možná si teď říkáte, že máme v redakci obzvláště brutální nálady, když ke konci měsíce nesoucího se ve znamení ptactva, dáváme samé recepty na okřídlenou zvěř. Ale považme - jen málo lidí si k obědu rádo nezakousne šťavnaté stehýnko...

Článek:

Recept číslo 1 - Jednoduchá kuřecí prsa po falešném čínském způsobu

Ingredience:
2 kuřecí prsa, cibulka nakrájená na kostičky, 4 stroužky česneku, paprika, 1/3 plechovky fazolek (mohou být i menší lusky), hrstička kešu oříšků, olej, masox, ocet, cukr, protlak.

Návod k přípravě:
Na rozpáleném oleji osmažte na menší plátky nakrájené kuřecí maso. Přidejte kostičky cibule, česnek přihoďte až ke konci smažení, jinak ztratí chuť. Papriku nakrájejte také na kostičky, vhoďte do směsky na pánev i s fazolemi a vše osmažte. Přelijte protlakem, pocukrujte, vhoďte masox a kešu oříšky. Dle chuti dochuťe octem. Případně přidejte maličko vody, povařte 7 minut. Podávat můžete nejlépe s rýží a posypat bylinkami - bazalkou apodob.

Recept číslo 2 - Kuřátko se špenátem

Ingredience:
3 stroužky česneku, větší cibule, libovolné vykoštěné kuřecí maso, kelímek smetany, masox, balení špenátu, 2 porce libovolných těstovin (raději trochu větších - vřetena, penne), olej

Návod k přípravě:
Na rozpáleném oleji opečeme nudličky nakrájené z kuřecího masa, přihodíme na  plátky nakrájený česnek a větší kousky cibule. Zalijeme smetanou, přimícháme masox a rozmražený špenát. Necháme podusit asi 10 minut, poté servírujeme s těstovinami. Pro vylepšení chuti můžete pět minut před koncem dušení přidat byliny - bazalku, trošku provensálského koření atd.

Recept číslo 3 - Kuře á la bažant

Ingredience:
celé kuře, pokrájené plátky slaniny, 50 g másla, cibule, 1/5 celeru, nemletý pepř, nové koření, jalovec, polévková lžíce mouky, sůl

Návod k přípravě:
Očištěné kuře prosolíme a proložíme slaninou. Nařízenme kůži a kusy slaniny vtěsnáme jako klíny. Část slaniny rozškvaříme s máslem, posekanou cibulí a nakrájeným kouskem celeru, přidáme koření. Dáme do trouby, do směsky vložíme kuře, zalijeme vodou a pečeme do růžova. Až když je hotové, šťávu nepatrně zaprášíme moukou, necháme  osmahnout, zalijeme troškou vody a povaříme. Podáváme nejlépe s brambory a nějkým salátem / kompotem.

Recept číslo 4 - Kachnička na divoko

Ingredience:
kachna, pokrájená slanina na malé hranolky, sádlo, 2 cibule, celý pepř, nové koření, bobkový listopad, polohrubá mouka, jalovec, sůl, červené víno.


Návod k přípravě:
Kachnu prosolíme. Na pánvi prosmažíme  nakrájenou cibuli na sádle a slanině, přidáme koření, kachnu posadíme na pekáč, podlijeme směsí, upečeme až do trvdé kůrky. Během pečení podléváme! Vydušenou šťávu na konci pečení zaprášíme moukou, osmahneme a povaříme. Přidáme deci červeného vína. Podávat můžeme například s rýží, salátem, ale i knedlíky se zelím.

Recept číslo 5 - Hruškové kuřátko

Ingredience:
Celé kuře, 100 g slaniny, 3  hrušky, 3 natvrdo uvařená vejce, 2 syrová vejce, 3 lžíce sladšího vína, zelené bylinky, mletý pepř, sůl, máslo, černé pivo.

Návod k přípravě:
Hrušky zbavíme slupky i jádřince, smícháme s kostičkami slaniny a vařených vajec, okořeníme solí a pepřem, zalijeme vínem, posypeme bylinkami. Vmícháme syrová vejce a touto směsí naplníme kuře, které nakonec zašijeme, aby obsah nepustilo ven. Kuře posolíme a pečeme v troubě, s přidáním trochy másla a hlavně - podléváním černým pivem!



Dobrou chuť!


Ikonka: http://www.quarrygirl.com



31.03.2009 - Michaela Wilhelmová