Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 8.11.2024, svátek má Bohumír 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Zdravé letní saláty 5x jinak

25.07.2023   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Zdravé letní saláty 5x jinak Zmáhá vás vedro a při představě mastného horkého jídla se vám málem obrací žaludek? Osvěžte se dobrou večeří, která srší vitamíny! Máme pro vás hned pět receptů, jak na to. A nemusíte být ani prvotřídní kuchař či kuchařka...

V dnešních salátových receptech vzdáme holt zejména zelenině. Připravte si prkénko a nůž, zeleninu nezapomeňte omýt a začínáme!

 

Pikantní letní salát pro milovníky zdravého a lehkého jídla se špetkou ohně

Co potřebujeme? 

4 rajčata, menší salátovou okurku, 2 papriky, 4 naťové cibulky, dvě špetky soli, lžíci olivového oleje a drobně nasekanou bazalku, feferonka

Jak na to?

Všechnu zeleninu nadrobno nakrájíme, cibulku i se zelenou natí. Bazalku jemně posekáme. Smícháme v míse a přidáme sůl, olivovový olej a lehce promícháme. Na závěr smísíme s rozetřenou feferonkou (či jen částí, podle pálivosti). Na chvíli (158-20 minut) dáme do lednice a můžeme podávat. Jak jednoduché! Rozdělením do malých misek může být přílohou k hlavnímu jídlu, ale v panujících vedrech si jej raději dejte s celozrnnou či osmaženou žemlí.


Kedlubnový salát raz dva


Co potřebujeme?

4 kedlubny, kelímek bílého jogurtu, citronová šťáva (z čerstvého citronu) a sůl s pepřem

Jak na to?

Kedlubny nastrouháme a v hrníčku smícháme jogurt s citrónovou šťávou. Solíme a pepříme dle chuti a zvyku. Vidličkou mixujeme obsah hrníčku a nakonec jej přelejeme přes kedlubny. Ťoť vše. 

 

Salátový holt slunné Itálii

Co potřebujeme?
ledový salát, 1 balení cherry rajčat, 125gramů sýru Mozzarela, špetka bazalky, 1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Ledový salát natrháme na menší kousky. Zvláště u něj pozor na dobré očištění, ať mezi zuby nechroupe hlína! Cherry rajčátka rozkrájíme napolovic a naskládáme na ledový salát. Mozzarelu nakrájíme na maličké kostičky a naskládáme na salát a rajčátka. Nakonec salát přesypeme bazalkou a zakapeme olivovým olejem. Možná se ptáte, kde je sůl. Nikde. Bohatě stačí ta ze sýra. I tento salátek nechte cca 15-20 minut proležet v chladu. 


Těstovinový salátek k večeři

Co potřebujeme?

300gramů těstovin (nejlépe vřetena), konzerva tuňáka, červená paprika, žlutá paprika, 2 salátové okurky, 3 rajčata, tvrdý sýr (podle chuti, nejlépe něco kvalitnějšího, než je 30procentní Eidam), bílý jogurt, kečup, hořčice, pažitka, bazalka


Jak na to?

Těstoviny úplně běžně uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Zeleninu zatím nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu, sýr i tuňáka promícháme s těstovinami a připravíme zálivku. Použijeme bílý jogurt, lžičku hořčice, kečupu a posekaných bylinek. Vše dobře promícháme a pomalu vmícháme do salátu. Dobrou chuť!


Lehký ovocně-zeleninový salát s kuřecím masem

Co potřebujeme?

200 gramů kuřecího masa, nejlépe z prsních řízků, ledový salát, 2 salátové okurky, červená paprika, zelená paprika, zhruba 100 gramů sterilovaných žampionů, jablko, mandarinka, banán, pomeranč, 200 gramů melounu, 2 kiwi, 100 gramů drcených vlašských ořechů, 2 lžíce oleje, sůl, koření na kuře (nejlépe bez glutamátu)

Jak na to? 

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a okořeníme libovolným kořenícím přípravkem. Na rozpáleném oleji poté kuře orestujeme. Zeleninu a ovoce nakrájíme na menší kousky a dobře promícháme. Přidáme maso a znovu mícháme. Na talíř položíme listy ledového salátu, na které servírujeme salátu, zakapeme vypečeným tukem z kuřete z pánve (pokud jsme jej nepřepálili, jinak jemně olivového oleje) a posypeme vlašskými ořechy. Nechladíme, ihned jíme. Dobrou chuť! 

 

Ikonka:Pixabay 



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Eva De Filippová - 25.7.2023 - 7:18

Něco málo k salátům...


Od: Eva De Filippová - 25.7.2023 - 7:29

K salátům...
Převelké k vám letí díky- za veškeré salátíky. Je to pro mne, bez legrace, bezva letní inspirace.


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1589 s