Online kurz tvůrčího psaníKráva a kreténJana Slaninová: Něco mi přeletí přes nos a řekne pišMEMENTO MORIListopad Spisovatelská inspirace
Online kurz tvůrčího psaníCo mě v listopadu zaujalo na NetflixuLidé bez dějin jsou prachNeratov: Příběh kostela pro všechnyOta Filip jako ten poslední ze starých deníkůPůlnoc je nejtemnější hodina – jak pro koho...Filmový muzikál ČarodějkaLiška, delfín a špaček: Jak letouny Aero získaly svá zvířecí jménaFOTOREPORTÁŽ: Lake Nakuru a NaivashaI advent může být hořký...Filmování s režisérem Robertem SedláčkemListopadové literární poklady
Zmáhá vás vedro a při představě mastného horkého jídla se vám málem obrací žaludek? Osvěžte se dobrou večeří, která srší vitamíny! Máme pro vás hned pět receptů, jak na to. A nemusíte být ani prvotřídní kuchař či kuchařka...
V dnešních salátových receptech vzdáme holt zejména zelenině. Připravte si prkénko a nůž, zeleninu nezapomeňte omýt a začínáme!
Pikantní letní salát pro milovníky zdravého a lehkého jídla se špetkou ohně
Co potřebujeme?
4 rajčata, menší salátovou okurku, 2 papriky, 4 naťové cibulky, dvě špetky soli, lžíci olivového oleje a drobně nasekanou bazalku, feferonka
Jak na to?
Všechnu zeleninu nadrobno nakrájíme, cibulku i se zelenou natí. Bazalku jemně posekáme. Smícháme v míse a přidáme sůl, olivovový olej a lehce promícháme. Na závěr smísíme s rozetřenou feferonkou (či jen částí, podle pálivosti). Na chvíli (158-20 minut) dáme do lednice a můžeme podávat. Jak jednoduché! Rozdělením do malých misek může být přílohou k hlavnímu jídlu, ale v panujících vedrech si jej raději dejte s celozrnnou či osmaženou žemlí.
Kedlubnový salát raz dva
Co potřebujeme?
4 kedlubny, kelímek bílého jogurtu, citronová šťáva (z čerstvého citronu) a sůl s pepřem
Jak na to?
Kedlubny nastrouháme a v hrníčku smícháme jogurt s citrónovou šťávou. Solíme a pepříme dle chuti a zvyku. Vidličkou mixujeme obsah hrníčku a nakonec jej přelejeme přes kedlubny. Ťoť vše.
Salátový holt slunné Itálii
Co potřebujeme?
ledový salát, 1 balení cherry rajčat, 125gramů sýru Mozzarela, špetka bazalky, 1 lžíce olivového oleje
Jak na to?
Ledový salát natrháme na menší kousky. Zvláště u něj pozor na dobré očištění, ať mezi zuby nechroupe hlína! Cherry rajčátka rozkrájíme napolovic a naskládáme na ledový salát. Mozzarelu nakrájíme na maličké kostičky a naskládáme na salát a rajčátka. Nakonec salát přesypeme bazalkou a zakapeme olivovým olejem. Možná se ptáte, kde je sůl. Nikde. Bohatě stačí ta ze sýra. I tento salátek nechte cca 15-20 minut proležet v chladu.
Těstovinový salátek k večeři
Co potřebujeme?
300gramů těstovin (nejlépe vřetena), konzerva tuňáka, červená paprika, žlutá paprika, 2 salátové okurky, 3 rajčata, tvrdý sýr (podle chuti, nejlépe něco kvalitnějšího, než je 30procentní Eidam), bílý jogurt, kečup, hořčice, pažitka, bazalka
Jak na to?
Těstoviny úplně běžně uvaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme do mísy. Zeleninu zatím nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu, sýr i tuňáka promícháme s těstovinami a připravíme zálivku. Použijeme bílý jogurt, lžičku hořčice, kečupu a posekaných bylinek. Vše dobře promícháme a pomalu vmícháme do salátu. Dobrou chuť!
Lehký ovocně-zeleninový salát s kuřecím masem
Co potřebujeme?
200 gramů kuřecího masa, nejlépe z prsních řízků, ledový salát, 2 salátové okurky, červená paprika, zelená paprika, zhruba 100 gramů sterilovaných žampionů, jablko, mandarinka, banán, pomeranč, 200 gramů melounu, 2 kiwi, 100 gramů drcených vlašských ořechů, 2 lžíce oleje, sůl, koření na kuře (nejlépe bez glutamátu)
Jak na to?
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a okořeníme libovolným kořenícím přípravkem. Na rozpáleném oleji poté kuře orestujeme. Zeleninu a ovoce nakrájíme na menší kousky a dobře promícháme. Přidáme maso a znovu mícháme. Na talíř položíme listy ledového salátu, na které servírujeme salátu, zakapeme vypečeným tukem z kuřete z pánve (pokud jsme jej nepřepálili, jinak jemně olivového oleje) a posypeme vlašskými ořechy. Nechladíme, ihned jíme. Dobrou chuť!
Ikonka:Pixabay
Něco málo k salátům...
K salátům...
Převelké k vám letí díky- za veškeré salátíky. Je to pro mne, bez legrace, bezva letní inspirace.
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.