Nezapomeň na pětadvacátý dodatek ústavyLáska s příchutí šansonuO chválu stojím!!! Moc. A přece…Léto je, kdyžZpěv horského potokaNech se unést fantazií v Kadani nebo online
Umění prostého života? Návod k použitíKdyž baron práší po MosteckuUkrajina, děti a zvon časuDítě prachu zrozené ve válceCo mě v září zaujalo na NetflixuTvorba Adrieny Šimotové a Adély Součkové na jedné výstavěNesnězeno přichází s novou spolupracíStačí si počkatGeniální výstava Tima Burtona se v pondělí rozloučí s Prahou. Ještě to stihnete!Dojemný a vtipný Malý velký pes ve filmovém zpracováníSpása ve formě audioknihŘeky Otomara Dvořáka
Grilování není žádná věda. Stačí pár klobásek, plátek masa nebo ryba, posypat koupeným kořením a skvělý výsledek je zaručen. Dnes vám ale představíme grilovací recepty, na kterých stejně tak nestrávíte půl dne s přípravou, ale jsou mnohem originálnější. Nechte si chutnat!
Recept první
Kuřecí stehýnka v marinádě z jogurtu
Co potřebujeme?
8 kuřecích stehýnek (nejlépe ve formě paliček) - možno ubrat či přidat dle počtu strávníků, citrónová šťáva, 7 lžic bílého jogurtu, půl lžičky kurkumy, hrstka petrželky či pažitky, 5 lžic oleje, špetka soli, pepře a kari
Jak na to?
Vše krom koření (tedy soli, pepře a kari) smíchejte dohromady. Z oleje dejte cca 3 lžíce, zbývají dvě si nechte na závěr. Vznikne marináda, kterou potřeme kuřecí paličky. Ty necháme v chladu uležet nejméně dvě hodiny, maximálně den. Poté je z každé strany grilujeme. Vhodná doba samozřejmě záleží na grilu, palivu a stupni rozpálení, většinou ale stačí 10 minut na jednu stranu, poté otočit a dalších deset. Až se budete propracovávat ke konci, připravte si zbytek oleje s kořením a potřete - kuřátko bude krásně křupavé.
Recept druhý
Grilované švestičky se slaninou
Co potřebujeme?
Vypeckované sušené švestky, libová anglická slanina
Jak na to?
Jde o velmi jednoduchý a na párty zaručeně oslňující recept: Sušené švestky zabalíme do plátků anglické slaniny a propíchneme párátkem. Na středním plameni grilujeme asi 10 minut z obou stran.
Recept třetí
Kuře na exotickém ovoci - mangu a kiwi
Co potřebujeme?
Celé kuře, mango, kiwi, cibule, 2 lžíce másla, dva decilitry, dva decilitry ananasového džusu, 1 sáček žampionové polévky, 200 gramů strouhaného sýra, 50 gramů spražených a svlečených plátků mandlí - a alobal
Jak na to?
Cibuli nakrájejte na malé kostičky či tenké plátky a na alobalu nechte posmažit s máslem. Můžete i zavinout. Přidejte žampiónovou polévku, hustý ananasový džus, sýr a nechte posmažit. Kuře potřete olejem, posypte grilovacím kořením a grilujte ze všech stran doměkka. Chvíli před tím, než bude kuře hotovo (až již bude mít kůrku) jej dejte k "omáčce". Mangem a kiwi kuře proložíme těsně před dokončením. Poté podáváme. Mandlemi posypeme závěrem.
Recept čtvrtý
Ryba na grilu s limetkou
Co potřebujeme?
Rybí filety, čtvrt hrnku limetkové šťávy, lžíce oleje, lžíci plnotučné hořčice, 2 lžičky strouhaného zázvoru, pepř, sůl
Jak na to?
Všechny ingredience (krom ryby) smícháme a naložímne do vzniklé omáčky rybu, necháme odležet za občasného obracení cca 5 hodin, minimálně dvě. Poté dáme na gril a opět grilujeme asi 10 minut z každé strany.
Recept pátý
Pekelně ostré syrečky s gothajem (či jinou libovolnou uzeninou)
Co potřebujeme?
Balení olomouckých (či jiných) tvarůžků, tedy syrečků, gothaj, chilli, pepř, olivový olej. A špejle.
Jak na to?
Salám naplátkujeme a proložíme syrečky. Než přiložíme další, přidáme i kousek chilli papričky. Takto vrstvíme. Kolečka poté spojíme dohromady třemi špejlemi, potřeme olivovým olejem, opepříme a na grilu opečeme z obou stran dozlatova. Dle zájmu můžeme dělat i v alobalu.
Dobrou chuť!
Ikonka: http://www.cems.at/
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.