Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 5.12.2024, svátek má Jitka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Tradiční recepty, které se dají vylepšit

10.01.2012   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Tradiční recepty, které se dají vylepšitSe zimou je spjata řada pokrmů, které k ní neodmyslitelně patří. Jsou to teplé nápoje i sladké pečivo. Napadlo vás ale někdy ozvláštnit tato jídla? Dáme vám pár tipů, které se osvědčily. Možná budou chutnat i vám.


Punč s mandlemi
Tradiční punčový nápoj se dělá na mnoho způsobů podle toho, jak kdo má rád sladkou chuť. K nápoji pak patří často i ovoce. Zkusili jste ale někdy hodit do šálku strouhané mandle? Stejně tak můžeme obohatit svařák nebo grog. V severských zemích pak dávají do pití i rozinky.

Vanilkový mák
Je spousta lidí, co nemá rádo mák. Připadá jim hořký a suchý. Jediná obměna, na které si pochutnají, je mák oslazený vanilkovým cukrem. Ten totiž dokáže trochu rozbít trpčí chuť maku a zjemnit ho.

Opilé rozinky
Zdá se vám, že rozinky jsou třeba ve tvarohových buchtách moc jednotvárné? Zkuste je namočit v (tak 2 hodiny) rumu. Ten dá rozinkám správný říz i nasládlou chuť.

Skořicová povidla
Někomu se samotná povidla zdají trochu kyselejší. Zkuste proto ozvláštnit náplň skořicí, případně skořicovým cukrem. Ten dá jídlu tu pravou vánoční chuť.

Polévka jako hlavní chod?
I když máme v zimě málo pohybu, tak přesto se potřebujeme občas nadopovat něčím hutnějším. Co takhle, kdyby vás zahřála hustá polévka? Nejlepší jsou luštěninové, díky kterým zvládnete obědové menu raz dva nebo různé smetanové. Můžete si ale takhle dotvořit i nám známější tekuté variace. Třeba klasický vývar přeměňte na čínskou variantu. Dejte do polévky více zeleniny a zahustěte ji solamylem.

&Strúdl jako od šéfkuchaře
Stává se vám, že máte sice vynikající štrúdl, ale díky tomu, jak jablka pouští šťávu, se vám trochu rozmočí? Nesahejte po strouhance, která nasaje vodu, ale zkuste piškoty. Ty jsou díky své sladké chuti kompaktnější s pokrmem. Stačí je rozdrobit na těsto a teprve poté na něj pokladete nastrouhané ovoce.  

Čokoláda nebo kakao?
Máte rádi teplé kakao, ale chtěli byste přeci jenom něco trošku lahodnějšího? Pak si do klasického kakaového nápoje nastrouhejte hořkou čokoládu. Jak se bude roztékat po hladině, tak se vám po jazyku rozlyne příjemná pikantní chuť. A je-li vám tato ostrost málo, tak zkuste špetku chilli koření.
 
Cukrová krusta
Zdá se vám, že povrch těsta pečiva je mdlý a bez chuti? Zkuste jej před pečením potřít rozšlehaným vejcem s moučkovým cukrem.  

 
Foto: purebotanicalcare.com
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0396 s