Prague Food Festival je třídenní svátek jídla, který má v Čechách již dlouholetou tradici. VII. ročník nabídne
skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty nápojů a delikates, ale také promění areál Královské zahrady v jednu velkou kuchařskou školu!
Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či Institut chuti se slepou ochutnávkou a talkshows se zajímavými hosty. Letos budou šéfkuchaři
snoubit pokrmy s vybranými nápoji.
Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“. Poprvé máte možnost zakoupit si zvýhodněné vstupenky s programem.
Takže se sejdeme v Královské zahradě!
Veškeré informace na jdete na:
http://www.praguefoodfestival.cz/uvodni-strana
Malá virtuální ochutnávka:
1. Vyhrajte kulinární výlet na Mauritius!
Otestujte si své gastronomické znalosti ve speciálním kvízu
„Nejezte blbě!“ od 1.4. do 15.5. 2013 na
www.praguefoodfestival.cz , zakupte si vstupenky v předprodeji na webu PFF a máte možnost vyhrát 2 letenky od společnosti Air Mauritius a pobyt pro dvě osoby v pětihvězdičkovém luxusním hotelu Constance Belle Mare Plage na nádherném tropickém ostrově Mauritius. Slavnostní vyhlášení proběhne v neděli 26.5. na PFF.
2. Co ochutnáte na PFF 2013?
42 dní stařený nízký roštěnec z plemene „Čestr“, jelení carpaccio s liškami, konfitovanou roládu z bio romanovské ovce s kroupami a libečkem, srílanské krevetové karí s rýží basmati a čočkovým chlebem papadum, dortík ovoněný borovicí ze svatojiřského lesa se slaným karamelem nebo palačinku s tmavou pivní marmeládou a kopřivovým pivem etc. Poprvé jsou jednotlivá menu snoubena s konkrétními nápoji! Minulý rok – cvrčci, červi. Letos další gastronomické zvláštnosti – štíři!
3. Udělejte si pohodlí..
Novinka! Zastřešené degustační zóny u každé restaurace a relaxační „Pikniková louka“.
4. Zvýhodněné vstupy a program v Míčovně
Vstupenky se prodávají opět na konkrétní dny, přesné časy, s označením, kterým vchodem vstoupit do areálu. Nově máte možnost si přes web PFF
objednat místo na doprovodný program v Míčovně za symbolických 50 Kč! Zakoupený program v Míčovně opravňuje k neomezenému vstupu do areálu již od 12 hod. Počet vstupenek s programem je limitován.
Předprodej startuje 1.4. na
www.praguefoodfestival.cz
Cena v předprodeji
základní vstupenka: 400 Kč
150 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)
vstupenka s programem: 450 Kč
150 Kč vstup + 10 Grandů + 50 Kč program
Cena na místě
základní vstupenka: 450 Kč
200 Kč vstup + (10 Grandů = 250 Kč)
vstupenka s programem: 525 Kč
200 Kč vstup + 10 Grandů + 3 Grandy program
Děti do 6 let vstup zdarma.
Grand je speciální festivalové platidlo. 1 Grand = 25 Kč
5. Workshopy s TOP šéfkuchaři přímo na stáncích
Roman Paulus (michelinský chef), Radisson Blu, Alcron a La Rotonde - Fine Dining z lokálních surovin.
Jiří &Stift (porotce z kulinární soutěže MasterChef), Essensia, Mandarin Oriental -
„Asian Street Food“, škola vaření, soutěž v přípravě jarních závitků a zažít můžete i masáž.
Ondřej Slanina (Kluci v akci), Chateau St. Havel - workshop s českými farmáři.
Jiří Voráč, La Truffe – výskyt a sběr lanýžů, tradiční i současný význam v gastronomii, praktická ukázka
Marek Fichtner, Le Grill & Garden@Kempinski
- zahradní grilování, rychlokurz cukrářského umění – zdobení dortu
Jan &Stěrba, Chateau Mcely, Piano Nobile – jak snadno připravit skvělou a nenákladnou večeři do 10 minut?
Steven Trumpfheller, U Emy Destinnové - vše o hovězím mase Black Angus.
Petr Havlíček, AvantGarde – jak správně připravit krevety?
Tomáš Kalina, Yasmin hotel, Noodles – cooking show a degustace u velkého skleněného stolu.
Jiří Král, Aureole – „Live Sushi Show“ v moderní fusion koncepci.
Jiří Janouch, Dish Fine Burger Bistro - jak připravit 5* burger?
A mnoho dalších...
6. „Nejezte blbě!“ v Míčovně Pražského hradu
Vstupenky na program k zakoupení v předprodeji na
www.praguefoodfestival.cz
Pozor – limitovaný počet vstupenek.
„Institut chuti a slepá ochutnávka“ se SPAR Premium a dalšími delikatesami. Ochutnávky se zavázanýma očima pod odborným dohledem experta na senzoriku H. Vicha. Získejte certifikát nejlepšího degustátora a dárky. Talkshows se známými hosty: Z. Pohlreich, T. Václavík (Slow food Brno), B. Trojak (vína Autentisté), herečky Z. Adamovská, J. Schneiderová, J. Krausová...
(kapacita 50 osob)
„Řízené degustace“ vína, vody, piva, koňaků, rumů se špičkovými experty, například s jedenáctinásobným vítězem sommeliérských soutěží v ČR a mistrovství světa 2004
I. Dvořákem
(kapacita 30 osob)
„Návrat ke společnému stolu“ - exkluzivní kurzy vaření pro rodiny pod dohledem profesionálů a společnosti Whirlpool – R. Paulus, J. &Stift, Z. Pohlreich, R. Lucque, H. Zemanová, J. Král,
R. Dolejš, V.
Košnář, O. Slanina, Sofia Smith (kapacita 1 kurzu 12 osob)
7. Restaurace
AMBIENTE BRASILEIRO • AUREOLE • AUREOLE B13 • AVANTGARDE • BUDDHA-BAR • CAFÉ AMANDINE • CORINTHIA, RICKSHAW • ČESTR • DISH FINE BURGER BISTRO • FRANCOUZSKÁ REST. ART NOUVEAU • CHATEAU MCELY, PIANO NOBILE • CHATEAU ST. HAVEL • LA TRUFFE • LE GRILL & GARDEN@KEMPINSKI • MANDARIN ORIENTAL, ESSENSIA • PIVOVARSKÝ DŮM • RADISSON BLU, ALCRON A LA ROTONDE • U EMY DESTINNOVÉ • YASMIN, NOODLES • ZÁTIŠÍ GROUP •
8. Delikatesy
SPAR PREMIUM • KENWOOD COOKING SHOW • BIO HANKY ZEMANOVÉ • FARMA KO&SÍK • KRÁL SÝRŮ • SEDLČANSKÝ • italské delikatesy - TERRA ET BACCO • nejlepší marmelády na světě - NA&SE DOBROTY • prezentace města Olomouc a TVARŮŽKOVÉ CUKRÁRNY a tradičního výrobce tvarůžků A. W. Loštice • čokoláda LINDT
9. Nápoje
Zahraniční vína BACCHUS Vins & Champagnes • domácí vína SPIELBERG • VEOLIA voda • káva DE´LONGHI • zeleninové a ovocné džusy - INTERSPAR FRESH BAR • piva a pivní speciality ze sedmi regionálních pivovarů Čech a Moravy s důrazem na tradiční výrobu - PIVOVARY LOBKOWICZ • čajovna TEA TAO • skvělé koktejly, rumové degustace, hudební vystoupení - bar LA CASA DE LA HAVANA VIEJA
10. Na co se ještě těšit?
Zóna zdraví – v koutku zdraví vám změří tlak, tuk, vodu, k zakoupení budou značky Spar Vital, Spar Natur*Pur, Spar Free From, Spar Veggie, relaxační zóna s Ceragemem (masáže), čajové rituály
Stánek časopisu Apetit uprostřed „Piknikové louky“
Google+ Hangout (přímý přenos) přímo z areálu Prague Food Festivalu
Oslava 90. narozenin Českého rozhlasu, stánek Radiožurnálu, živé vstupy z PFF do vysílání a zajímavé rozhovory s gastronomickými odborníky a hosty festivalu
Dětský koutek s dráčkem Ingo a Dětský čin roku s Whirlpoolem
Zdroj a foto:
www.praguefoodfestival.cz