Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  středa 30.4.2025, svátek má Blahoslav 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Mistry japonské kuchyně? Nenechte si ujít japonskou kuchařku Tomia Okamury.

11.07.2013   Aneta Šimonková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Mistry japonské kuchyně? Nenechte si ujít japonskou kuchařku Tomia Okamury.Pochutnáte si na sushi jen ve vybrané restauraci, protože si myslíte, že pod vašima rukama by se rýže zabalená v řase rozpadla a chuť by měla daleko do vyhlášeného japonského pokrmu? Teď už si nemusíte zoufat. Tomio Okamura a Mie Krejčíková-Okamura mají přípravu těchto asijských specialit v malíčku, dobroty ve Velké japonské kuchařce navíc vznikly pod taktovkou nejlepších japonských šéfkuchařů.

Jestli si chcete vychutnat pravou a nezaměnitelnou chuť japonských pokrmů, potřebujete dvě věci. Předně pravé japonské potraviny, pro které nemusíte létat stovky kilometrů na východ. Stačí zajít do Japa shopu (www.japafoods.cz) v pražských Dejvicích a už brzy se můžete těšit na novou pobočku v Dlouhé ulici v Praze. Tento obchod s prvotřídními potravinami, tradičním japonským nádobím nebo módou ve stylu lolit byl právě nápadem Mie Krejčíkové-Okamury, která k tomuto podniku přivedla i Tomia Okamuru. Dvojice má nyní na svědomí i druhou nezbytnost, kterou k přípravě lahodných jídel budete potřebovat. Velkou japonskou kuchařku, na které se podíleli i japonští kuchařští mistři. Rozevřeme stránky a mrkneme se, jestli nás Evropany naučí připravovat originální japonská jídla.
 
Jak se připravit
Pokud máte pocit, že receptů na asijskou kuchyni je přehršel a stejně jídlo nikdy nechutná tak, jako když ho připravují Japonci, chyba může být v základních krocích. Otevřete novou Velkou japonskou kuchařku a hned na vás vykoukne několik nezbytných surovin, bez kterých se v asijské kuchyni neobejdete. Jestli vás tedy matou všelijaké lahvičky a balíčky a nevíte, k čemu by se vám budou hodit širataki, ve Velké japonské kuchařce na to přijdete.
 
K sushi patří ryby, proto si na dalších stránkách uděláte jejich poznávačku a naučíte se, jak je správně zpracovat. Následně přichází asi jedna z nejpodstatnějších věcí, která vás bude zajímat. Rýže. Jakou vybrat, jak ji připravit, a to nejen tu na sushi, ale i na klasické pokrmy, protože japonská kuchyně rozhodně není jen o rýžových bocháncích. S novou kuchařkou proto objevíte nové a nevšední chutě. Seznámení se základními surovinami je za námi, vrháme se na recepty.
 
Sushi, maki nebo Yakiton?
Sushi variace na několik způsobů, fotografické ilustrace a popis krok za krokem jsou zárukou toho, že si připravíte jedinečné obměny s rýží. V mořské řase nebo obalené v sezamu. Vrhněte se i na tempuru, báječné mořské plody a zeleninu v těstíčku. A napadlo vás někdy udělat plněný lilek? Je to sen, který je labužnickým zážitkem. Nechybí ani skvělá polévka, které jeden talíř vám nebude stačit a salát tak výrazné chuti, že si na hlavní jídlo ani nevzpomenete. A nechybí ani pro nás nevšední dezerty jako dýňový puding nebo bochánky se zeleným čajem.
 
Pestrý výběr nenáročných receptů jídel výrazné chuti a gurmetského zážitku. S přehlednou knihou plnou ilustrací a podrobných postupů. Velká japonská kuchařka od mistrů svého oboru z vás udělá jejich zdatné konkurenty.
 
Pro knížku můžete pelášit do nejbližšího knihkupectví anebo zkuste štěstí v naší soutěži. Máme pro vás výtisk i s věnováním a podpisem od Tomia Okamury: Soutěžte o podepsanou Velkou japonskou kuchařku Tomia Okamury!
 
 
Tomio Okamura a Mie Krejčíková-Okamura, Velká japonská kuchařka, Fragment, 399 korun.




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2025 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0267 s