Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pondělí 2.12.2024, svátek má Blanka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Chybí vám něco na stole? Zkuste vánoční dobroty Jiřiny Bohdalové.

24.12.2014   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Chybí vám něco na stole? Zkuste vánoční dobroty Jiřiny Bohdalové.Cvrkot kolem vánočního stromku, klopýtání v kuchyni. Jestli si chcete ozvláštnit štědrovečerní stůl, máme pro vás dvě pochoutky, které vyzkoušela jedna z našich nejoblíbenějších a nejlepších hereček, které určitě v tomto čase uvidíte v televizi. Dejte si k salátu řízek, a pak něco sladkého na zub Jiřiny Bohdalové. 

 







&Sťavnaté řízky v majonéze

 

Suroviny:

600 g vepřové kýty

2 lžíce solamylu

4 vejce

5 stroužků česneku

2 lžičky pálivé papriky

1 lžíce maggi

1 lžíce majonézy

sůl

tuk

Postup:

Z kýty nakrájíme řízky. Ostatní suroviny smícháme dohromady, až vznikne kompaktní hmota. Kaž řízek potřeme smě, poté vložíme do mísy, kterou překryjeme fólií. Vložíme do lednice, nejlépe přes noc necháme marinovat. Druhý den osmažíme řízky na rozpáleném tuku. Uvidíte, jak budou křehké a krásně kořeně. Podáváme s bramborovým salátem.








Rebarborový koláč s krupicovou kaší

Suroviny:

Koláč:

300 g rebarbory

70 g cukru

210 g hrubé mouky

prášek do pečiva

7g tuku

skořice

Těsto:

500 ml mléka

3 lžíce krupice

lžíce cukru

Postup:

Z mléka, cukru a krupice připravte kaši. Nechte vychladnout. Těsto si připravte tak, že utřete tuk, cukr a žloutek. Přidejte mouku s práškem a vše rozetřete na vymazaný plech. Přelijte vychladlou kaší a posypejte plátky rebarbory. Na závěr posypte cukrem a skořicí, navrch můžete dát sníh z bílků. Upečte dorůžova a na závěr posypte cukrem.





Foto: Aneta &Simonková



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.1516 s