AKCE: Kurz tvůrčího psaníKráva a kreténJana Slaninová: Něco mi přeletí přes nos a řekne pišMEMENTO MORIListopad Spisovatelská inspirace
Rozhovor s Martinou Bittnerovou o andělech a lidských chybáchTelegram s adresou svět... jedné dívceKATOLOGIE v Divadle pod PalmovkouFOTOPOSTŘEHY: Pes mnoha tváříVánoce u Čapků aneb Jak Karel a Olinka pekli cukrovíVánoční zážitky a chutě z botanické zahradyUkrajinské pohádkyNa co umírali čeští králové?Vaše teta tak mluvila s dětmi, pochopení většiny nečekejteSyrový průvodce hrdinstvím, zradou a cenou za svoboduŽivot pochází ze životaPlast je past
Cvrkot kolem vánočního stromku, klopýtání v kuchyni. Jestli si chcete ozvláštnit štědrovečerní stůl, máme pro vás dvě pochoutky, které vyzkoušela jedna z našich nejoblíbenějších a nejlepších hereček, které určitě v tomto čase uvidíte v televizi. Dejte si k salátu řízek, a pak něco sladkého na zub Jiřiny Bohdalové.
&Sťavnaté řízky v majonéze
Suroviny:
600 g vepřové kýty
2 lžíce solamylu
4 vejce
5 stroužků česneku
2 lžičky pálivé papriky
1 lžíce maggi
1 lžíce majonézy
sůl
tuk
Postup:
Z kýty nakrájíme řízky. Ostatní suroviny smícháme dohromady, až vznikne kompaktní hmota. Každý řízek potřeme směsí, poté vložíme do mísy, kterou překryjeme fólií. Vložíme do lednice, nejlépe přes noc necháme marinovat. Druhý den osmažíme řízky na rozpáleném tuku. Uvidíte, jak budou křehké a krásně kořeněné. Podáváme s bramborovým salátem.
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
Suroviny:
Koláč:
300 g rebarbory
70 g cukru
210 g hrubé mouky
prášek do pečiva
7g tuku
skořice
Těsto:
500 ml mléka
3 lžíce krupice
lžíce cukru
Postup:
Z mléka, cukru a krupice připravte kaši. Nechte vychladnout. Těsto si připravte tak, že utřete tuk, cukr a žloutek. Přidejte mouku s práškem a vše rozetřete na vymazaný plech. Přelijte vychladlou kaší a posypejte plátky rebarbory. Na závěr posypte cukrem a skořicí, navrch můžete dát sníh z bílků. Upečte dorůžova a na závěr posypte cukrem.
Foto: Aneta &Simonková
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.