Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 5.12.2024, svátek má Jitka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Dáda Patrasová s Martinem Maxou pokřtili knihu

20.05.2015   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Dáda Patrasová s Martinem Maxou pokřtili knihu

Že nemá román pro ženy s přípravou pokrmů nic společného? Možná by neměl, kdyby se v nové knize "Až po uši" slovenské autorky Jany Benkové neřešily trampoty s láskou.

A ta, jak známo, prochází žaludkem ... Díky tomuto rčení si nakladatelství Brána pro křest jedinečného románu vybralo prostředí, v němž se to různými lahůdkami jen hemžilo. Protože nově otevřený turecký fast food kebab.cz Premium nenabízí pouze kebab, ale také různé druhy mas a zeleniny, měli kmotři knihy jedinečnou příležitost ukázat, jak skvěle se dokážou o žaludek své lásky postarat.

"My s Felixem jsme na maso", přiznala Dáda Patrasová a zároveň dodala, že turecké pokrmy oba doslova zbožňují. "Do Turecka létáme často, já jsem navíc v Istambulu vystupovala pro děti z dětských domovů, takže umím i trochu turecky", uzavřela vyprávění o Turecku a vrhla se na přípravu obloženého talíře pro Felixe. Martin Maxa jí pomohl s krájením kebabu a Ivan Vyskočil zase s naložením jehněčích steaků. "Já připravím něco z telecího", nabídla se &Stěpánka Duchková, která telecí maso ráda servíruje svým dvojčatům. "To víte, dobré jídlo není jen základ kvalitního vztahu, ale i růstu dětí. Mně rozhodně není jedno, co mí kluci jedí."

Na tom se ostatně shodli všichni hosté. Martin Maxa ještě doplnil, že je turecká kuchyně v podstatě dost zdravá, protože pokrmy obsahují hodně zeleniny a netučná masa plno bílkovin. Ivan Vyskočil, mimochodem prvotřídní kuchař, zase podotkl, že je i velmi pestrá.

Jak se ukázalo, všichni kmotři ženského románu "Až po uši" mají ke gastronomii vřelý vztah, a kvalitní uspokojení žaludku berou jako součást správně fungujícího vztahu.

Jejich aktivní návštěva v přípravně tureckého fast foodu v Dlouhé 14 to dosvědčila.

 

Anotace knihy "Až po uši"

Dokáže žena odpustit muži odmítnutí? V životě krásné Amélie – slečny nebezpečné, která celý život jen využívá pozornost mužů a jejich luxusní dary, nastane změna. Poprvé se doopravdy zamiluje, muž jejích snů ale nakonec dá přednost jiné. Když se jejich životy opět střetnou, Amélie se chopí šance a zdá se, že s Matějem může konečně prožít tu pravou romanci. Nebo je to jen zdání?

 

Co možná o kebabu nevíte

Kebab je již český název (je utvořen z original tureckého slova kebap nebo dönerkebap) polotovaru z masa (hovězí, kuřecí, telecí, vepřové), které se griluje napíchnuté na jehlu a horizontálně se točí na speciálním grilu (donerkebab znamená točící kebab a samotný kebab je veškeré maso, které se připravuje na jakémkoliv grilu) krájený nožem se servíruje společně s různou zeleninou, omáčkou a tureckým chlebem. Výborný je i s rýží.

 

Zdroj: Kloboukfilm





 




Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0902 s