Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 8.10.2024, svátek má Věra 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak

19.07.2015   redakce   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak„Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, že ho možná sníte rychleji, než stihne vychladnout,“ říká Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských horách.


Ingredience na těsto: 250g polohrubé mouky, 125g moučkového cukru, 125g másla, 1 vejce, špetka soli, citronová kůra
Tvarohová náplň: 500g plnotučného tvarohu, 150g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink, meruňky
Drobenka: 80g polohrubé mouky, 60g cukru krupice, 50g másla
 
Postup:
1. Do mísy dáme připravené suroviny na těsto a vypracujeme do hladka. Těsto vymačkáme do dortové formy o průměru 26 cm a okraje do 3/4 výšky.
2. Smícháme tvaroh s ostatními surovinami na náplň a dáme na těsto do formy.
3. Na tvarohovou náplň vyskládáme rozpůlené meruňky a posypeme připravenou drobenkou.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 75 minut. Po vychladnutí vykrojíme z formy a podáváme.
 


Mohlo by vás zajímat…
Autorka receptu Jana Ferenčíková není vyučená cukrářka, ale vše kolem pečení jí zajímalo a bavilo už prakticky od dětství díky tetám, kterým pomáhala s přípravou dortíků a cukroví na různé slavnosti, hlavně na vánoce. Ve své sladké práci vychází z tradičních receptů, ale vymýšlí také různé kombinace chutí, aby hosté měli další důvod se za jejími zákusky stále vracet. A zatím se to daří!


 
Zdroj - www.nebespan.cz





Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0543 s