Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 12.12.2024, svátek má Simona 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


ŽUMBEROVA VAŘEČKA - I česká kuchyně může být zdravá

03.09.2015   Stanislav Polauf   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

ŽUMBEROVA VAŘEČKA - I česká kuchyně může být zdraváI česká kuchyně může být zdravá, tvrdí pořadatelé čtvrtého ročníku festivalu české kuchyně PLZEŃSKÁ ŽUMBEROVA VAŘEČKA, který se koná v sobotu 5. září na loukách u kostela sv. Jiří v tamní čtvrti Doubravka. Kdo nevěří, ten se může přesvědčit od 10 hodin dopoledne až do noční 22. hodiny.



Nejde jen o gurmánský festival, kde jsou chuťové buňky neustále atakovány novými a novými chutěmi a vůněmi a dobroty lahodí oku. VAŘEČKA spojuje jídlo s kulturním vyžitím a přináší zábavu pro celou rodinu. Písně Karla Hašlera a šlágry staré Prahy zahraje skupina Hašlerka, známé pecky např. od skupin Cream či Queen vyloudí ze svých nástrojů bluegrassová skupina Blue Gate, „opravdu dobrej irskej folk“ nabídne Vintage Wine a o závěrečnou tečku se postará známá hudební formace Semtex s jejich „country-brutal-technofolkem.“ Děti potěší nezapomenutelné a vtipné duo šašků Francois a Jürgen a je pro ně připraven celodenní program se skupinou „historického blbnutí“ –  partou nadšenců, kteří si říkají Renegáti.

Pro vaření bylo předem vytipováno a vybráno deset restaurací, jejichž soutěžní degustační menu bude posuzovat porota složená z odborníků i laiků. Jejich speciality, připravené známými tuzemskými kuchaři, neprozradíme, aby se čtenářům nesbíhaly sliny příliš brzy. Ale zaručeně budou stát za to, stejně jako pivo osmi značek z českých i bavorských pivovarů.

Zajímavé bude vystoupení žáků Hotelové školy Plzeň, kteří se od loňského roku na soutěž připravují, pilují tradiční české receptury a hodlají se blýsknout před špičkovými odborníky vedenými kulinářským mistrem Jaroslavem Sapíkem.

Že návštěvníky čeká ještě cafee show a barmanská show plus škola čepování piva – to už je jen malá třešnička na dortu zajímavé akce, na kterou se vyplatí do Plzně zajet.

A dodejme nakonec, že na rozdíl od populárního Apetitu, je na louku u sv. Jiřího - díky podpoře UMO Plzeň 4, města Plzně, Plzeňské Teplárenské a dalších partnerů - vstup zcela zdarma.



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0429 s