Online kurz tvůrčího psaníKráva a kreténJana Slaninová: Něco mi přeletí přes nos a řekne pišMEMENTO MORIListopad Spisovatelská inspirace
FOTOPOSTŘEHY: Pes mnoha tváříUkrajinské pohádkyVánoce u Čapků aneb Jak Karel a Olinka pekli cukrovíVaše teta tak mluvila s dětmi, pochopení většiny nečekejteŽivot pochází ze životaPlast je pastMistr hrůzy se narodil před 125 letyZ čeho je mi vážně moc smutnoOnline kurz tvůrčího psaníJana Slaninová: Něco mi přeletí přes nos a řekne pišTři havárie jednoho kolařeNeratov: Příběh kostela pro všechny
Pražský hrad se stal již podvanácté dějištěm prestižní přehlídky věhlasných vín bordeaux. Nejen milovníci nejlepších světových vín, ale zejména investoři, měli možnost zhodnotit v rámci Audience Grand Cru Classé více než 45 vín od nejlepších vinařů z Bordeaux.
„Mezi hosty nechyběli jak odborníci z řad vinařů, restauratérů a sommelierů, tak samozřejmě investoři, kteří tato vína koupili v kampani En Primeur a po dvou letech zrání na sudech měli první možnost ochutnat to, do čeho přede dvěma lety investovali svoje prostředky,“ říká Zlatko Míčka, pořadatel Audience a odborník v oblasti investičních vín.
Letos byl představen ročník 2013 z více než třiceti nejprestižnějších vinařství. Celkem tří degustací v Rothmayerově sálu Pražského hradu se zúčastnilo celkem 750 lidí. Zájem o účast byl tak velký, že byly vstupenky vyprodány již několik měsíců dopředu. „Na začátku byly pouze dvě páteční degustace, před několika lety jsme počet rozšířili o čtvrteční odpolední degustaci, ale další prostor pro „nafouknutí“ této akce již není, a tak mohu jen všem zájemcům doporučit, aby si vstupenky rezervovali včas, tzn. nejlépe během listopadu na www.audience-bordeaux.cz nebo přímo u mne,“ komentuje Diana Sixtová, obchodní ředitelka společnosti Merlot d’Or.
Vyvrcholením celé akce byl slavnostní banket ve &Spanělském sálu Pražského hradu za účasti všech zástupců châteaux a osobností veřejného a společenského života ČR. Slavnostní menu pro 350 osob speciálně sestavil šéfkuchař z Dijonu, pan Nicolas Isnard. „Příprava probíhala v šestnáctičlenném týmu a to celé dva dny. Pracovali jsme na ní společně s šéfkuchaři z restaurace V Zátiší Oskarem Peťkem a Zdeňkem Marešem z restaurace Wine & Dine. Bylo pro mě potěšením pracovat na tak monumentálním místě a s tak výbornými kolegy,“ hodnotí držitel hvězdy Michelin. Skvělou atmosféru večera podtrhl hudební doprovod kapely Blue Star pod vedením Václava Marka.
Záštitu nad akcí převzali velvyslanec Francie Jean-Pierre Asvazadourian a starosta městské části Praha 1, Oldřich Lomecký. Audience měla i charitativní rozměr. Finanční podporu v hodnotě 50 000 Kč získal Nadační fond Českého rozhlasu Světluška.
Foto: Marie M. Morillon &Spačková
Zdroj: Merlot d’Or s.r.o.
Merlot d´Or s.r.o.
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.