Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 10.10.2024, svátek má Marina 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nejsnadnější kuchařka na světě

30.12.2017   Renata Šindelářová   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nejsnadnější kuchařka na světěRychle a jednoduše, tak chtějí vařit nejen všichni kuchařští začátečníci, ale také všichni ti, kdo vaření nepovažují za svého koníčka. Přitom je samozřejmě fajn, umět připravit něco nového. Přesně do téhle skupiny patřím, a proto jsem sběratelkou rychlých a přitom chutných receptů. Nejsnadnější kuchařka na světě J.F Malleta mě proto oslovila a velmi překvapila. 

Přestože to tak z jednoduché obálky nevyznívá, naopak, velmi silnou stránkou Nejsnadnější kuchařky je její grafické zpracování. Jakmile knihu otevřete, dostanete se do jiného - pestrobarevného - světa, který jako by vám už na stránkách voněl.
 


Nejen že vidíte lákavý výsledek receptu, ale především jsou zde zobrazené také jednotlivé ingredience (viz foto v úvodu). Což je osvěžující přístup a hlavně perfektně přehledný. Značně to zrychluje výběr receptu. Aniž byste museli cokoliv číst, prolétnete pohledem stránku s ingrediencemi - a hned víte, že vám nějaká potravina chybí, abyste mohli recept připravit.

A v čem obecně spočívá ta snadnost zdejších receptů?

Každý recept z Nejsnadnější kuchařky na světě obsahuje maximálně 6 ingrediencí. Což je fajn. Vše se tím velmi zjednodušuje. Také technologický postup je popsán jednoduše. Dalším plusem je krátká doba přípravy, která trvá max. 20 minut. S dobou vaření se to sice může trochu natáhnout, každopádně většina receptů vám i s přípravou nezabere více než hodinu - což je skvělá zpráva pro každou časově vytíženou kuchařku.

V samotném úvodu knihy se pro ještě rychlejší přípravu nachází popis některých postupů (např. jak vyšlehat šlehačku) a hlavně seznam základních ingrediencí, které byste měli doma mít, protože se objevují ve většině receptů (např. olivový panenský olej) a nakonec i doporučený seznam kuchyňského náčiní

Troufám si říci, že obsahově recepty hodně čerpají z italské kuchyně, přestože je sestavoval Francouz. Italské jídlo je lehké a často též zdravé.  Nenajdete tu mnoho smažených jídel, recepty zato obsahují hodně zeleniny. Rozhodně se neobejdete bez rajčat. Většina ingrediencí je snadno dostupná v běžném marketu, tedy vyjma mořských plodů.

Kniha je přehledná a obsahuje 200 receptů na předkrmy, malá jídla, hlavní jídla a moučníky. Na konci knihy najdete klasický obsah a jmenný rejstřík. Jediným negativem kuchařky je neobvykle černá obálka, která nejspíš mnoho čtenářů nenaláká.  

 

Jean Francois Mallet
Simplissime - Nejsnadnější kuchařka na světě
Mladá fronta 2017
Objednat



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0451 s