Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 14.12.2024, svátek má Lýdie 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nejbarevnější CESTA Kamu je na světě

17.10.2023   Aneta Šimonková   Literatura   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nejbarevnější CESTA Kamu je na světěNejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je čtvrtou a zároveň největší a nejobsáhlejší kuchařskou knihou oblíbené šéfkuchařky a food-bloggerky Kamu. Na 432 velkoformátových stranách (217 x 320 mm) Kamu shromáždila 555 tipů a receptů, které vařila pro sebe a svého manžela během společného cestování obytnou dodávkou. Recepty jsou obohacené o příběhy z cest a o fotografie, jejichž autorem je její muž Robi.
 

Kamu spolu se svým mužem Robim pokřtila v obchodě se stylovým oblečením a doplňky ROAM – ve Vnitroblocku v Praze-Holešovicích. A rovnou svoji radost z nové knížky sdílela s fanoušky, kterým se na místě podepisovala do právě zakoupené publikace. 
Kamu považuje Nejbarevnější CESTU aneb Lexikon rostlinného vaření za svůj "masterpiece". Jednoduché a rychlé recepty jsou zaměřené na zcela běžné suroviny, které se dají přeměnit v lahodná, na živiny bohatá a barevná jídla bez masa, bez lepku i laktózy. Kuchařka poukazuje na to, že každý z nás má cestu stravováním individuální, a přesto se všichni můžeme sejít u jednoho stolu. Kromě komplexních receptů jsou v knize také základní recepty na výrobu rostlinných mlék, másel, chlebů, placek, sušenek, koření i zmrzlin.
Cítím, že moje čtvrtá kniha, kterou jsem rozvíjela celé čtyři roky, je zcela přelomovou kuchařkou, která je vhodná pro úplné začátečníky i zkušenější kuchaře. Práce na této knize pro mě byla unikátní zkušeností, jelikož jsme při její tvorbě byli pořád na cestách a uvařená jídla vznikala v bojových podmínkách na různých nádherných místech. Od toho se odvíjí i celkový vizuál a dojem z knihy. Je v ní velký kus našich srdcí. Kromě toho, že se v ní skrývá přes pět set originálních receptů a tipů, mnoho autorských fotografií, ilustrací a příběhů, je pro nás velice osobní záležitostí, vzpomínkou na jednu krásnou kapitolu našeho společného života," říká Kamu.
A Robi dodává: „Práce na této knize byla jedno velké dobrodružství. Jako fotograf jsem musel hodně improvizovat, jelikož se při focení krajina i počasí často měnily. Asi nejtěžší pro mě bylo každodenní vyndávání všech těch talířků, mističek, prkýnek, dekorací a různých serepetiček, které si Kamilka neodpustila s sebou ve dvou velkých bednách vzít. Odměnou mi byla každodenně uvařená barevná jídla, které jsem mohl jako první ochutnat. Díky této kuchařce jsem poznal, že i bezmasá jídla můžu milovat. Také jsme se díky ní seznámili se zajímavými lidmi a díky nim jsme mohli opět poznat jiné kultury, chutě a zvyky. Velice mě bavil ten nomádský život a společná tvorba s mojí úžasnou manželkou."

O autorech:
Kamila Chadim alias Kamu je česká kuchařka, která vařila po celém světě – na Novém Zélandu, v Austrálii, v Thajsku, ve Vietnamu i v Mexiku. Pro Českou televizi natočila dva cestopisné kuchařské dokumenty o Mexiku a Vietnamu, kterými prováděla a kde ukazovala gastronomickou kulturu obou zemí. Do povědomí české scény se dostala díky spolupráci s Jamiem Oliverem v jeho anglické restauraci. Je známou kontroverzní food-bloggerkou, na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou @chefkamu již 10 let. Miluje vše týkající se zdravé výživy, bezmasých receptů a zachraňování zvířat. Je autorkou úspěšných knih, majitelkou a šéfkuchařkou kostarické restaurace Mycelium a zmrzlinárny Gelato Mágico.
Robert Chadim alias Robi je surfař a milovník oceánu, který dříve působil jako manažer restaurace a barista v Austrálii. Proto se s radostí přestěhoval na exotickou Kostariku, kde se ke gastronomii vrátil a nyní je ve vedení vlastní restaurace. Kromě toho je nadšený fotograf a autor fotografií v kuchařkách Kamu. Jeho velkým koníčkem je režírování videí na sociální sítě. Za největší poslání ale považuje učit lidí své velké vášni – dýchacím cvičením a otužování. Je certifikovaným instruktorem Wim Hofovy metody a společně s Kamu mají v plánu na Kostarice pořádat retreaty jejich konceptu "brEAThe", kde spojují dech, vodu a jídlo.
Manželé Chadimovi spolu začali působit na sociálních sítích v roce 2017 po vydání první knihy Nejbarevnější kuchařka. Procestovali spolu svět, přičemž natáčeli kuchařská a cestopisná videa, až se usadili na Kostarice, kde před třemi lety koupili zchátralou bývalou pekárnu, kterou přeměnili v úspěšnou restauraci Mycelium. Provozují také zmrzlinárnu Gelato Mágico. Nyní staví retreatové centrum a připravují restauraci na znovuotevření kavárny s pekárnou po dvaceti letech. Ve své společnosti KORUproduction vydali již čtyři knihy, z toho tři bestsellery, a v plánu mají mnoho dalších společných projektů.
Knihu můžete zakoupit za 1555,- Kč výhradně na e-shopu www.chefkamu.cz a v kamenném obchodě Roam v Praze.

Zdroj: 2media.cz



Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.2981 s