Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 5.12.2024, svátek má Jitka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Máte chuť na dobré jídlo? Servíruje jej Monika Absolonová

28.11.2023   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Máte chuť na dobré jídlo? Servíruje jej Monika AbsolonováOblíbená zpěvačka a čerstvá bronzová slavice Monika Absolonová si fanoušky získala nejen pěveckým umem. Lidé milují její "vařící živáky" tedy streamování na Instagramu, při kterém Monika vaří, dokonce má i vlastní merch s heslem Vařím s tetou Móňou. Pokud chcete ochutnat speciální dobrotu přímo od Moniky, máte šanci. A ješte přispějete na Kapku naděje. 

Originální charitativní projekt Dobrojídlo v restauraci Červený Jelen v centru Prahy pro letošní rok zakončí „dobroexternistka“ Monika Absolonová. Známá zpěvačka společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravila delikátní chod: Grilované tygří krevety se žloutkovými linguini, šafránovou omáčkou s ryzlinkem a kadeřávkem. Na menu bude pouze od 27. listopadu do  17. prosince. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Nadačnímu fondu Kapka naděje.Originální charitativní projekt Dobrojídlo v restauraci Červený Jelen v centru Prahy pro letošní rok zakončí „dobroexternistka“ Monika Absolonová. Známá zpěvačka společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravila delikátní chod: Grilované tygří krevety se žloutkovými linguini, šafránovou omáčkou s ryzlinkem a kadeřávkem. Na menu bude pouze od 27. listopadu do  17. prosince. 50 korun z každého prodaného jídla věnuje restaurace Nadačnímu fondu Kapka naděje.

Jsem moc ráda, že jsem byla k dobrovaření Markem přizvána. Taky mne těší, že udělal  výjimku, a přestože mořské plody úplně nepatří na jídelní lístek Červeného Jelena, tak je tentokrát zařadil, protože já i moji synové krevety milujeme.  Společně jsme tedy vymysleli, nebo spíš Marek, ale já jsem ho doplňovala, tenhle recept  – krevety na víně se šafránem a s domácími těstovinami. Vaření s Markem mě moc bavilo, je prostě úžasné, když někdo umí takhle skvěle svoji práci, to je pak radost ho pozorovat,“ říká Monika Absolonová a rovnou odpovídá na  otázku, proč si vybrala právě Kapku naděje? „To bylo jasné rozhodnutí, protože já s Kapkou naděje spolupracuju už hodně dlouho, mám moc ráda Vendulu Pizingerovou, vážím si jí a věřím tomu, co už spoustu let dělá. Takže budu nadšená, když všichni, kteří přijdou do Jelena na oběd nebo na večeři, ochutnají naše jídlo a společně s námi tak přispějí Kapce. A všem přeji krásný advent!
Součástí projektu Dobrojídlo, který v Červeném Jelenovi realizují už třetím rokem, je dobrovaření, dobropečení a dobročepování. Princip je jednoduchý. Ve všech případech známá osobnost stráví několik hodin s executive chefem Markem Fichtnerem, pastry chefkou Klárou Řezníčkovou či mistrem výčepním Mírou Nekolným. V případě dobrovaření či dobropečení vznikne díky této spolupráci nevšední pokrm, který se na menu Červeného Jelena objeví jen na pár dnů. Výtěžek z prodeje poté míří na podporu vybrané dobročinné organizace.
Dosud se do Dobrojídla zapojili třeba Marta Jandová, Emma Smetana a Jordan Haj, výtvarnice Eliška Podzimková, foodblogerka Markéta Pavleje, zpěvák Ben Cristovao či herečka Patricie Pagáčová. Vítězce soutěže MasterChef Veronice Beskydiarové alias Besky se podařilo prodejem téměř 1 700 kusů jejího „dobrodezertu“ Nebesky s Besky získat pro nadaci Adra 25 000 Kč. Známý cukrář a porotce soutěže Peče celá země Josef Maršálek vytvořil neodolatelnou Manhattan tartaletku, jejíž prodej přinesl  28 740 Kč na konto organizace Dortem proti rakovině



O restauraci Červený Jelen
Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.
Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a à la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.


Červený Jelen & Trezor Špork
Hybernská 1034/5, Praha 1
www.cervenyjelen.cz
www.trezorspork.cz

Zdroj: 2media.cz
 



 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0381 s