Otcovi psí smrt (díl třetí)Ranní údivOtcovi psí smrt (druhý díl)Otcovi psí smrt (díl první)Tři hořkosladké básněUpíří kousnutí
Tajemné město Mayů ožívá: Češi a Slováci našli nejstarší observatořCo mě v dubnu zaujalo na NetflixuZářivý úsměv bez následků: Mýty a fakta o zubních fazetáchCo mi vadí na fanouškovi Stephena KingaMůry noci a jiné horory let 1870-1912Breuer. Čech v Americe, kterého po letech objeviliTip na výlet: Na Novopacku se pěstoval spiritismusMáme to v kufru! Biografický film o Nepelovi je už natočenýNa svět objektivem hledím...Žena miluje děti, a tak si vysní ĎáblíkaKvětinové karty Lenormand: Krásky s něžným i přísným poselstvímDubnové literární čtení
Doporučené triky, jak ověřit čerstvost vajec:
Plavec – čím je vejce starší, tím víc je v něm vzduchu. Když vejce vhozené do vody klesne ke dnu, je čerstvé, pokud plave, ne.
Skořápka - čím hůř se loupe skořápka, tím je vejce čerstvější.
Konzistence – čím je vejce starší, tím tekutější je žloutek. Pokud vám tedy nejde snadno žloutek oddělit od bílku, není vejce čerstvé. (Ovšem chybný úsudek je, že kvalitu poznáte podle barvy žloutku. Chovatelé dokáží přidat do krmiva slepic barvivo, díky kterému se jeví žloutek jako sytě žlutý).
Šplouchání - pokud zatřesete čerstvým vejcem, neměli byste slyšet téměř žádný zvuk. Pokud vydává vejce šplouchavý zvuk, není čerstvé. Tato metoda má tu výhodu, že ji můžete vyzkoušet rovnou v obchodě.
Copyright © 2001 -
2025 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.