Nezapomeň na pětadvacátý dodatek ústavyLáska s příchutí šansonuO chválu stojím!!! Moc. A přece…Léto je, kdyžZpěv horského potokaNech se unést fantazií v Kadani nebo online
TENKRÁT V MEXIKU - TV tip – mstitel s kytarovým pouzdrem znovu na scéněZázračná písně krajina završuje 20leté putování Anety LangerovéKdyž jsme byli sirotci85 roků by bylo spisovateli Jiřímu NavrátiloviUmění prostého života? Návod k použitíPravda o medu: Nenechte se zmást mýtyPříběh monstra 20. století – GoebbelsKdyž baron práší po MosteckuJeď, Britt-Marie, jeď!Ukrajina, děti a zvon časuDítě prachu zrozené ve válceTvorba Adrieny Šimotové a Adély Součkové na jedné výstavě
Zcela pominula alternativní šampaňské a na závěr ji za vydatné podpory svého bratra Dalibora a gurmánů R. Tesaříka a M. Maděriče posypala sušenou houbovou polévkou Maggi. Koho?
No přece novou kuchařskou knihu Vaření v přímém přenosu. Obsahuje reprezentativní výběr úspěšných a oblíbených receptů, dle kterých I. Vodochodský po tři roky vařil na Frekvenci 1.
„ Jídlo se nejen skutečně vařilo, ale také bez následků snědlo. Proto jde snad o dobře dochucenou směsku receptů pro všechny skupiny strávníků od požitkářských masožravců po střídmé vegetariány. Symbolicky tak knížka vytváří jedno velké menu pro oči i žaludek, jehož jednotlivé chody můžete zkombinovat pro konkrétní příležitosti,“ svěřil se I. Vodochodský.
V nově otevřeném kuchyňském centru Alexa Studio, mezi luxusními kuchyněmi, pak vlastnoručně podával občerstvení, protože bez jídla skutečně nemůže existovat. Takže když právě nejí on, dělá radost dobře uvařeným jídlem alespoň ostatním.
Takový lososový koláč se špenátem musí být opravdu k sežrání:
100g nízkotučného tvarohu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu. Potom ho uhněteme se 100g polohrubé mouky a trochou soli. Těsto necháme 30 minut v chladnu odpočinout. Filé z lososa ( 200g) nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Velkou cibuli nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na rozehřátém oleji. Přidáme rozmražený špenát ( 300g) kostku Maggi bylinky bazalka a tymián a 5 minut podusíme. Přidáme 200g ovčího sýra, rozmarýn, osolíme, opepříme, tekutinu necháme odpařit a poté vmícháme nudličky lososa.
Troubu předehřejeme na 220°C. vymaštěnou formu na koláč naplníme tvarohovým těstem. Předpečeme asi 10 minut. Na korpus rozprostřeme lososovou náplň se špenátem, zalijeme dvěma rozšlehanými vejci a pečeme asi 20 minut.
I další pokrmy se dle této kuchařky připraví poměrně rychle, jsou jednoduché, slučitelné s našimi tradičními stravovacími návyky a ani chuťové pohárky nevyjdou naprázdno.
Navíc se jedná o skutečné majstrštyky nebo pozapomenuté recepty, které dodávali kamarádi i posluchači.
Kuchařku I. Vodochodského a MAGGI vydalo nakladatelství MLADÁ FRONTA v roce 2006.
Zdroj fotografií: archiv autorky
Copyright © 2001 -
2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.