Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 12.12.2024, svátek má Simona 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Čas višní

30.06.2021   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Čas višní… ale také malin, ostružin a borůvek. Pokud také řešíte problém „kam s nimi“ bez zbytečné námahy a s chuťovým výsledkem, nechte se inspirovat…

Na zahrádce dozrávají plody, zavařenin je plný sklep a na práci toho máme celkem dost, než aby se nám chtělo péct ovocné dorty, vážit ingredience a pečlivě odměřovat všechny poměry. Řešení nabízí rychlé a dobré hrníčkové recepty s ovocem:

Hrníčkový litý koláč s ovocem

Co budete potřebovat?
2 hrnečky polohrubé mouky, půl hrnečku krupicového cukru, půl hrnečku mléka (či vody), půl hrnečku oleje, 2 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, ovoce

Všechny ingredience smícháme, zamícháme a vznikne tekutější těsto, které nalijeme do vymaštěného plechu / remosky. Ovoce (višně, maliny, ostružiny, či borůvky) poklademe a mírně vmáčkneme do těsta. Pro lepší chuť můžeme také posypat drobenkou (cukr a polohrubou mouku utřeme s máslem). Pečeme na 200 stupňů.

Pro drobnou obměnu můžeme příště do těsta ještě přisypat kakao (nebo granko) a rozinky, ořechy atd.

Jogurtová bublanina

Připravme si:
2 kelímky bílého jogurtu (malé), polohrubou mouku, cukr, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, ovoce.

Jogurty vyklopíme do misky a do prázdného kelímku odměříme dvakrát mouku a jednou cukr, přidáme vejce a prášek do pečiva, vše smícháme. Stejně jako v minulém receptu vlijeme do předem vymazaného pekáče / remosky, poklademe ovocem a opět můžeme přidat i drobenku. Po upečení jemně pocukrujeme.

Dobrou chuť!




Foto:
Wikimedia Commons - Diako 1971

 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0427 s