Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  sobota 14.12.2024, svátek má Lýdie 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Rychlé jídlo pro horké letní dny

27.07.2007   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Rychlé jídlo pro horké letní dnyV letních dnech, kdy teploměr ukazuje více jak třicet stupňů, se nikomu nechce stát u sporáku, kde teploty dosahují ještě větších hodnot. A dokonce ani strávníci netouží po těžkých jídlech, proto je vhodné připravit lehké jídlo, které ale zasytí. Třeba tuňákový salát.

Co potřebujeme?

Na salát:

konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, ledový salát, cibule, zelené olivy, 2 vejce, 2 toastové chleby světlé, stroužek česneku, máslo.

Na zálivku:
2 čajové lžičky plnotučné hořčice, 2 plévkové lžíce octa, 1 polévková lžíce olivového oleje.

Postup:
Nejprve dáme uvařit vejce (10 minut). Mezitím z výše uvedených ingrediencí připravíme zálivku, aby se přísady dobře promísily. Poté nakrájíme ledový salát na jemnější nudličky, přidáme jemně nakrájenou cibuli (jedná se jen o dochucení, proto na jednu porci počítejte tak s 1/2 čajové lžičky, aby pálivá chuť nepřebila tu salátovou) a na závěr přidáme olivy nakrájené napůl. Vše, včetně zálivky, promícháme. Přidáme tuňáka (na jednu porci tak 1/4 až 1/2 konzervy), kterého už jen lehce vmícháme.
Na závěr připravíme krutony. Na másle lehce zpěníme lisovaný česnek a opečeme na něm na kostičky nakrájený toastový chléb (připravte se, že chléb rychle nasákne máslo, takže opečení je hned hotové). Hotovými krutony posypeme salát a přidáme i nakrájené vejce, které se mezitím uvařilo.

Dobrou chuť!


Tip: abyste chuť tuňáka v salátu cítili, tak ho ponechte na větší kousky a moc ho do salátu nevmíchejte.




Foto: Aneta &Simonková


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.4048 s