Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 11.10.2024, svátek má Andrej 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Vánoční redakční recepty: Přehnali jste to se smaženou rybou?

30.12.2008   Jindřiška Kodíčková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Vánoční redakční recepty: Přehnali jste to se smaženou rybou?Vánoce, svátky hojnosti. Někdy se ta hojnost rozbují příliš, rozlévá se jako kaše z hrnku. Zbytky nás děsí, ale vyhodit je ještě nemusíme. I smažený kapr se dá zužitkovat.

Zlatavé kousky smažené ryby nevypadají už tak lákavě jako ve středu. Máme možnost je zachránit a udělat z nouze ctnost – pečenáče, chuťovku třeba na dlouhou silvestrovskou noc. Zbylé rybí řízky zalijeme marinádou, jejíž nedílnou součástí je ocet, a necháme alespoň týden uležet v ledničce. Případné kostičky tentokrát nevadí, v nálevu se rozloží.

Několik tipů na chutný nálev:

1. S vínečkem
1, 5 l vody
0, 25 l vína
0, 3 l octa
10-12 lžiček cukru
6 lžiček soli
8 ks nové koření
5 ks hřebíček
3 bobkové listy
1 lžička hořčičného semene
6 ks pepře
 
2. Zeleninový
1,5 l vody
1 větší cibule
1 mrkev
1 pórek
celý pepř
celé nové koření
sůl
0,5 l octa

3. Klasik(a) s Vegetou
1,5 l vody
0,5 l octa
5-8 lžic cukru
2 mořské soli s bylinkami
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3 bobkové listy
3 lžíce koření Klasik
1 lžíce vedety

Vše svaříme dohromady a vychladlým nálevem zalijeme smažené ryby. Podle chuti můžeme přidat k rybám na plátky nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu, křen, případně kysané zelí, feferonky. Pečenáče lze i sterilizovat asi 15 minut při teplotě 80°C.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0734 s