Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  úterý 8.10.2024, svátek má Věra 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Prsa paní nadlesní

14.09.2009   Martina Bittnerová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Prsa paní nadlesní Většina normálních lidí se ráda dobře nají. Nicméně stále ještě existují podniky, kterým by se našinec měl vyhnout. Nedávno jsem jeden takový navštívila. Bohužel.

Kultura stravování se stala nedílnou součástí našeho života. Manýry bývalého režimu pomalu nahrazují trendy, které připomínají jak zapomenutou tradici dobré české kuchyně, tak i pohled zvenčí. Už víme, co znamenají hvězdičky od Michelina a podle čeho poznáme dobrou restauraci.

Strávila jsem teď pár pěkných dnů na &Sumavě. Ubytovala se v hotelu Kuba v Kubově Huti pyšnícím se na svém webu skvělým servisem. Ve skutečnosti jmenované zařízení zažilo evidentně již lepší časy. Mimochodem tak znuděné a otrávené recepční jsem dlouho nepotkala.

Každopádně nejvíce mě zdrtil přístup v tamním restaurantu. Ušmudlaná, neochotná obsluha a především pak jídelní lístek. Svým rozsahem se podobal telefonnímu seznamu a šéfkuchař Pohlreich by z něj měl určitě radost. Skvěl se názvy jako Myslivcovo překvapení, či Prsa paní nadlesní. Přitom se jednalo o kousky vysušené drůbeže obklopené klasickou přílohou ze zavařovacích sklenic. Ta nejhorší ukázka kulinářského ignorantství a zároveň schopnosti okrádat své hosty o zážitek z dobrého oběda, či večeře.

Měla jsem chuť onu knihu zaklapnout a jít dál. Ovšem příliš jiných příležitostí místo nenabízelo, navíc jsem měla hlad. Zvolila jsem tedy cibulačku s myšlenkou, že se na ní nedá nic zkazit. Přítel si v tom samém duchu objednal smažený sýr. Výsledek předčil naše nejhorší očekávání. Nedovařená cibule plavala ve vývaru z kostky, bez chuti i zápachu a smažák jasně pocházel z polotovaru. Co je to za kuchaře, když neumí připravit ani normální vývar a obalit sýr. A za to vše si nechá ještě zaplatit. Nemravnost nejvyššího řádu.
Kuchaře dát ke zdi a zastřelit.

Po tomto zážitku jsme se tomuto místu vyhýbali. Přitom na zdi v atriu hotelu visely diplomy od školáků za vynikající kuchařské umění. Zřejmě hodnotili jiného vládce vařečky a nebo jsem natolik zmlsaná, že vyžaduji přeci jen kvalitní pohoštění. Za své peníze mám však na něco takového oprávněný nárok.

Naštěstí se nám podařilo narazit i na lepší ukázky gastronomie. Třeba v hotelu &Sumava Inn na Kvildě. Krémová zapečená francouzská cibulačka se rozplývala na jazyku a ještě dlouho zanechávala lahodný pocit na patře. Od té doby marně přemýšlím nad jejím složením a tudíž i receptem. Ovšem některá tajemství by měla zůstávat neodhalená. Mají své kouzlo a zanechají příjemnou vzpomínku. Alespoň některá.


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.6979 s