Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  čtvrtek 5.12.2024, svátek má Jitka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Čím se zahřát v zimě?

08.12.2009   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Čím se zahřát v zimě?V období před Vánoci i spousta Čechů, ač pivařů, dává přednost teplejším nápojům. Kromě klasického svařáku či punče vás ale může „nakopnout“ švédský glögg, medový punč, rychlá horká hruška nebo krémová čokoláda.


Glögg
Co potřebujeme:
0,75 l červeného vína, půlku citronu, 2 pomeranče, 85 g cukru, 1 svitek skořice, 2 lžičky kardamonu, 10 hřebíčků, 100 g rozinek a 100 g mandlí

Postup:
Víno nalijeme do hrnce, přidáme svitek skořice a ponoříme bavlněný sáček s kardamonem. Směs zahříváme skoro k bodu varu. Poté, kdy je směs horká, odstavíme hrnec z ohně, přidáme cukr, hřebíček, šťávu z půlky citronu, citronovou kůru nakrájenou na větší kousky (abychom ji mohli případně vyndat) a nakonec do vína ponoříme na kolečka nakrájený pomeranč. Necháme asi pět minut odstát.
Nápoj podáváme v menších kalíšcích, do kterých si předem připravíme pár rozinek a mandlí, které zalijeme připraveným glöggem.

Punč z medu
Co potřebujeme:
0,75 l medu, 1 l vody, šťávu z jednoho pomeranče, 0,75 l rumu

Postup:
Do hrnce vlijeme med a postupně vmícháváme vodu. Směs vaříme zhruba 30 až 45 minut. Po uplynutí této doby tekutinu přecedíme přes plátno, protože med zanechává ve směsi tužší hmotu. Poté přilijeme rum a šťávu z pomeranče a můžeme podávat.

Horká čokoláda
Co potřebujeme:
8 šálků mléka, 8 lžiček kakaa, 12 lžiček cukru, hořká čokoláda

Postup:
Do hrnce nasypeme kakao a cukr. Zalijeme trochou studeného mléka, abychom mohli vyšlehat směs dohladka (pak se nevytvoří hrudky). Postupně dolijeme zbytek mléka. Směs zahřejeme až je horká. Poté odstavíme z ohně a naléváme do připravených šálků. Posypeme strouhanou čokoládou a počkáme až se rozteče po povrchu. Pak můžeme upíjet.

A na závěr něco pro rychlé zahřátí!

Horká hruška
Co potřebujeme:
1 l hruškového džusu, 4 panáky rumu, 5 lžiček cukru

Postup

Hruškový džus dáme svařit s cukrem a těsně před varem směs odstavíme. Poté dolijeme rum.

Foto: www.brighthopechurch.com


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

Reakce k článku


Od: Julie Kolocová - 8.12.2009 - 23:34

uvařila jsem si několik hrušek a ...:-)


ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0869 s