Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pondělí 2.12.2024, svátek má Blanka 

Hledej

Spolupracujeme

www.alpress.cz

www.argo.cz

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Nejoblíbenější recepty z domácích pekáren

29.12.2009   Aneta Šimonková   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Nejoblíbenější recepty z domácích pekárenHitem předloňských a loňských Vánoc se staly domácí pekárny, díky kterým mohou hospodyňky připravovat oblíbené pečivo přímo doma. Během dvou let vznikaly oblíbené recepty, z nichž některé byste ani netipovali, že lze připravit tímto způsobem. Pokud vás Ježíšek pekárnou obdaroval až letos, nemusíte brát inspiraci pouze z přiložených návodů, ale i z níže uvedených receptů, z nichž některé nabízejí opravdu pozoruhodné suroviny.

Pivní chléb
200 ml vody
200 ml světlého piva
350 g pšeničné mouky
150 g špaldové mouky
1 lžička soli
1 lžička droždí

Chléb pečeme na základní program, propečení kůrky střední.


Cibulový chléb
250 ml vlažné vody, ve které jsme předtím uvařili cibuli nakrájenou na měsíčky (a poté je vyjmuli)
500 g hladké mouky
1/4 lžíce soli
1/2 lžíce cukru
1 velká cibule, kterou jsme nakrájeli na kostičky a nechali zesklovatět na pánvi
10 g sušeného droždí

Chléb pečeme v základním programu, propečení kůrky střední.


Ciabatta s rajčaty a provensálským kořením
40 ml olivového oleje
380 g mouky
1/2 kostky droždí
1 lžička soli
5-6 ks rajčat osmahnutých na oleji
1 lžička provensálského koření

Ciabattu pečeme v základním programu, propečení kůrky světlé.


&Sunkový chléb se sýrem
250 ml vlažné vody
310 g mouky
1 lžíce sušeného mléka
1 lžíce soli
1 lžíce cukru
1 lžíce sušeného droždí
50 g na kostičky nakrájené a osmažené šunky
50 g nastrouhaného sýra, např. eidam

Chléb pečeme v základním programu, propečení kůrky střední. &Sunku a sýr přidáme před posledním mícháním.


Mexický chléb
170 ml vlažné vody
1 a 1/2 hrnku mouky
1/2 hrnku kukuřičné mouky
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce měkkého másla
1 lžíce medu
1 lžíce mletého chilli
1/2 lžíce soli
1 a 1/2 lžíce droždí

Chléb pečeme v základním programu, propečení kůrky střední.


Čokoládový chléb se švestkami

300 ml vody
1 vejce
1 a 1/2 lžičky soli
30 g másla
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
100 g vypeckovaných nahrubo nasekaných sušených švestek
100 g nahrubo nasekané čokolády na vaření

Chléb pečeme v základním programu, propečení kůrky střední. &Svestky a čokoládu přidáme před posledním mícháním.


Pudingová bábovka
4 vejce
200 ml oleje
200 ml cukru
4 pudingy
1 prášek do pečiva


Bábovku pečeme v programu „Koláč“.

pozn.: Pokud hledáte v ingrediencích mouku, tak marně, zde se opravdu nepoužívá.


Limonádová bábovka
300 ml limonády s bublinkami (na ovocné bázi jako jsou pomeranče či citrony)
300 g cukru
3 vejce
10 lžic oleje
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Bábovku pečeme v programu „Koláč“.


Mrkvový koláč
400 g polohrubé mouky
200 g mletého cukru
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku strouhaných ořechů
2 lžičky mleté skořice
3 vejce
3 lžíce oleje
500 g jemně strouhané mrkve

Koláč pečeme v programu „Koláč“.


Ovocná marmeláda
900 g omytého ovoce (jahody, třešně, meruňky, borůvky apod.)
250 g želírovacího cukru
1 lžička citronové šťávy


Marmeládu připravíme klasicky v programu „Marmeláda“.


Dobrou chuť a vypečený nový rok!


Zdroj foto: kuchyne.cz


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0366 s