Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Netradiční okurková polévka s avokádem a mátou



Úvodník: Potřebujete po Vánocích ulevit zažívání? Není se co divit. Zkuste připravit netradiční polévku, která vás nechá zapomenout na přejedení se kaprem i řízky. Dobrou chuť! 

Článek: Potřebujeme: 2 salátové okurky, 1 zralé avokádo, 2 větvičky máty, 1/2 šálku zakysané smetany, pepř a sůl
 
Postup: Oloupejte okurky, podélně je rozkrojte a lžící vyškrabejte semínka. Vložte do mixéru a krátce několik sekund rozmixujte, případně můžete využít i tyčový mixér. Rozpulte avokádo, vyndejte pecku a pomocí velké lžíce vyloupněte ze slupky. Přidejte ho do mixéru k okurkám spolu se zakysanou smetanou a několika lístky máty. Mixujte, dokud směs nebude hladká. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Hotovou polévku nechte vychladit, a podávejte ozdobenou lístkem máty například s kouskem ciabatty.


„Tato unikátní polévka zasytí a zároveň osvěží. Když ji uděláte hustější, můžete si ji vzít s sebou třeba i na oběd do práce,“ doporučuje Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která nám poradila, jak tuto delikatesu připravit.




27.12.2015 - redakce