Tisk článku ze serveru Webmagazin.cz - Rozšíření nabídky Hospody Na Spilce
Úvodník: Uběhly již dva roky od znovuotevření po kompletní rekonstrukci Hospody Na Spilce. Dárkem pro všechny hosty je rozšíření stálé nabídky o nefiltrovaný ležák Pilsner Urqell. Ten v hospodách bývá dostupný pouze v říjnu u příležitostí výročí uvaření první várky plzeňského piva.
Článek: Celoročně si tedy nefiltrovaný plzeňský ležák můžeme dát pouze na dvou místech – v plzeňské pivnici Na Parkánu, která sídlí v budově plzeňského Pivovarského muzea, a nyní právě v Hospodě Na Spilce v Plzeňském Prazdroji.
„Pivo Pilsner Urquell vaříme už téměř 182 let a pořád podle stejné receptury. Naprosto stejné pivo v té nejvyšší kvalitě pak dodáváme do hospod i obchodů po celém světě. Ale nefiltrované plzeňské pivo je k ochutnání jen velmi zřídka. Přičemž se vaří stejně jako běžně prodávané pivo, jen neprojde v závěru výrobního procesu filtrací a pasterizací. Zůstane v něm malé množství pivovarských kvasnic, takže má plnější chuť,“ vysvětluje Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.
Hospoda Na Spilce je na nádvoří plzeňského pivovaru. Patří mezi největší podniky v České republice a naleznete ji v prostorách bývalých kvasných sklepů. Tým zkušených profesionálů zde vaří jídla z prvotřídních surovin, které pochází zpravidla od místních farmářů. Pýchou je ovšem zdejší perfektně ošetřené a načepované pivo, nyní včetně již zmíněného nefiltrovaného ležáku.
Zpracováno podle tiskové zprávy.
09.08.2024 - Viktorie Švestková